Fish and chips – älskad engelsk klassiker
Fish and chips är ett måste vid varje Englandsbesök. Servera den frasiga fisken på klassiskt vis, inslagna i en bit tidningspapper och med en god gurksås till. Ett recept som får varje anglofil att le lyckligt.
Fish and chips
Chips
- 3 bakpotatisar
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 bakplåtspapper
Fish
- 600 g koljafilé, eller torskfilé
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 2 dl ströbröd
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör
Gurksås
- 0.5 gurka
- 2 msk gräslök, hackad
- 1.5 dl crème fraiche
- 0.5 dl majonnäs
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Tillbehör
- 50 g blandad sallad
- 0.5 citron, i klyftor
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Tareq Taylors frasiga fish and chips





45 min
Pankopanerad tempura





45 min
Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter
Hamburgare och texmex – recept
Vad ska du laga för mat till Valborgsfirandet?
Moules frites – belgarnas favoriträtt





1 h
Frida Lund: Så lyckas du med en digital cookalong
England mot Italien på tallriken – vem vinner?
Det här äter landslagsspelarna helst under mästerskap
Soppa – 5 favoriter för alla smaker
Flankstek med chimichurri





40 min
Oxfilépasta – krämig med svamp och vitlök





40 min
Kåldolmar – recept på den klassiska rätten





1 h 30 min
Rotmos och fläsklägg – klassisk husmanskost





2 h 30 min
Chicken and waffles – amerikansk mat





1 h 30 min
Så gör du goda kåltacos





45 min
Mac and cheese – het och krämig pasta





30 min
Kyckling i currysås





30 min
Makaronilåda – barnsligt gott





30 min
Burgare med fruktig salsa och kyckling





30 min
Sushi – så gör du egna sushirullar





1 h
Laxfilé med teriyakisås och sötpotatismos





30 min
Panerad rödspätta med dillsås och potatis





1 h 30 min
Pizzadeg utan jäst – så gör du





30 min