Publicerad:
Uppdaterad:

Svenskt destilleri har skapat världens starkaste gin

Av: Jennifer Berg Eidebo

Publicerad:
Uppdaterad:
Spritsorten gin används ofta i drinkar, som i Gin och tonic.
Foto: Colourbox
Spritsorten gin används ofta i drinkar, som i Gin och tonic.

Tävlingen i skapandet av världens starkaste gin eskalerar, och svenska Smögen Whisky har nu tagit ledningen - med en gin på 82,5 procent.

Den spritiga enbärsdrycken gin, känd för bland annat populära drinken gin och tonic, har nu gjorts med 82,5 procent alkohol. Det är destilleriet Smögen Whisky som står bakom drycken Strane ultra uncut.
Tävlingen i skapandet av världens starkaste gin har eskalerat i år. Tidigare hade Smögen whisky rekordet i flera år med sin Strane London dry gin på 76 procent, men i februari hamnade Strane på andraplats efter att ett skotskt destilleri lanserat en gin med 77 procent alkohol, skriver Ladbible. Då svarade Smögen whisky med att skapa en ännu starkare gin som med sina 82,5 procent innehar världsrekordet.

Foto: STRANE
Strane ultra uncut är en rätt så stark dryck - med 82,5 procent alkohol.

Rekommendationen är att inta drycken i små klunkar med ett glas vatten vid sidan om. Men är du sugen på att testa denna världsmästare får du resa långt - den kommer nämligen inte att säljas i Sverige utan bara i Storbritannien, enligt Smögen whisky. Detta trots att destilleringen sker på svenska västkusten.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MAT & DRYCK