Citronmarinerad lax

4,7 (3 röster)
Foto: Emma Mattsson
Citronmarinerad lax

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Citronmarinerad lax – låt laxen ligga och marinera i citronsaft så får du ett fräscht och gott inslag på buffébordet. Här är Paolo Robertos goda italienska recept.

Citronmarinerad lax

Salmone marinato con limone

Antal: 4–5 portioner Tid: 40 minuter

Ingredienser:

  • 400 g skinn- och benfri laxfilé av mittenbiten

  • 2 dl vatten

  • 2 msk citronsaft, färskpressad

  • 2 msk olivolja

  • 1 msk salt

  • 1 salladslök, skuren i tunna skivor

  • Stor kapris

  • Olivolja

  • Eventuellt nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Frys laxen i minst 3 dygn.

  2. Skär laxen i tunna skivor. Skivorna ska skäras ganska tunna, men så att de håller ihop vid marineringen.

  3. Blanda vatten, citronsaft, olivolja och salt i en skål. Lägg i laxskivorna och låt dem marinera i 30 minuter. Marinaden ska täcka skivorna.

  4. Ta upp laxskivorna och torka av dem försiktigt med hushållspapper.

  5. Fördela laxen på ett uppläggningsfat, garnera med tunna skivor av salladslök och kapris. Droppa över lite olivolja och en nypa nymalen peppar

ARTIKELN HANDLAR OM