Citronmarinerad lax
Citronmarinerad lax

Citronmarinerad lax

4,5 (6 röster)

Fira påsk - tips för påskhelgen

Citronmarinerad lax – låt laxen ligga och marinera i citronsaft så får du ett fräscht och gott inslag på buffébordet. Här är Paolo Robertos goda italienska recept.

Salmone marinato con limone

Tänk på att laxen bör frysas i minst tre dygn innan tillagning.

Citronmarinerad lax

  • Ingredienser

  • 400 g laxfilé, skinn- och benfri, av mittenbiten
  • 2 dl vatten
  • 2 msk citronsaft, färskpressad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk salt
  • 1 salladslök, skuren i tunna skivor
  • kapris, stor
  • olivolja
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Fräsch påsktårta med passion och mango

ÄMNEN I ARTIKELN

Fira påsk - tips för påskhelgen

Recept

Laxrecept

Italiensk mat

MER OM GODARE

Bjud på Paolos italienska påskbuffé

Lammstek med kryddig fyllning

1 h 30 min

Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter

25 min

Fänkålsgratäng med skinka och mozzarella

30 min

Tupp med tomater, örter och pecorino

2 h

Fräsch citrusristotto

40 min

Lamm i ugn med potatis, rödlök och ärtor

1 h 15 min

Fyllda friterade ägg

30 min

Rustikt napolitanskt påskbröd

1 h 30 min

Rissallad med rostade grönsaker

45 min

Oststänger med parmesanost och kryddor

30 min

Djävulsägg – recept med rostad lök

30 min

Lammracks – så blir de saftiga och goda

1 h

Tre ljuvliga påsktårtor att bjuda på

Skånsk sillatårta med matjesill

15 min

Här finns food trucksen där du bor

Oxfilé provençal – så lyckas du med lyxrätten

1 h

Cheesecaketårta med hallon och vit choklad

1 h

Frozen baileys- och vitchoklad cheesecake

45 min

Poké bowl med marinerad lax

20 min

Äggstanning

50 min

Veckomeny – härliga recept för hela veckan

Chokladbräck – enkelt och gott att göra själv

20 min

Påsktårta med lemon curd och grädde

2 h 40 min