Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm.
Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm.

Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm

5 (1 röst)

Matsmarta onsdag

Starkt, gott och mättande. Servera tempehn med fräsch tabbouleh och smakrik bönkräm.

Recept från boken ”Vego i världsklass”, av Linda Bakkman, Gustav Johansson och Anna Richert (Norstedts).

Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm

  • Ingredienser

  • 400 g tempeh
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk kummin, ej spiskummin
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk oregano, torkad
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk rapsolja
  • svartpeppar, rikligt
  • Grönkålstabbouleh

  • 4 dl mathavre
  • 1.5 msk grönsaksfond
  • 3 tomater
  • 150 g sockerärter
  • 1 kruka mynta
  • 200 g grönkål, färsk
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1.5 msk olivolja
  • 1.5 citron, pressade saften
  • salt och svartpeppar
  • Bönkräm

  • 380 g cannellinibönor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 0.5 citron, pressade saften
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Granolabar med hasselnötter, torkad frukt och äpple

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Vegetarisk mat

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Grönkål – smarta fakta om trendiga grönsaken

Tomatsoppa på färska tomater med burrata, citronolja och timjan

1 h

Matbloggaren: Låt köttet bli en krydda

Knepen: Så får du barnen att älska grönsaker

Sportstjärnorna om maten för att prestera på topp: Slår hål på myten

Stjärnbagaren: Matsystemet är trasigt

Ny undersökning: Varannan vill ändra sina matvanor

Baka gyllene chouquettes

45 min

Så äter svenskarna – nu och i framtiden

Årets kock-finalisterna: Därför ska du äta hållbart

Eko-bonden: ’Finns inga veganska ekosystem’

Fatteh med kikärtor och yoghurtdipp med sting

15 min

Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes

2 h

Salted caramel freak-shake

15 min

Tofuklämmor – goda tunnbrödrullar

20 min

Dinoburgare som man blir stark av

1 h

Palak Paneer med matvetesallad

1 h

Granolabar med hasselnötter och torkad frukt

1 h 30 min

Vegansk bouillabaisse

1 h 30 min

Grön soppa med gräddmoln

40 min

”Om 50 år äter vi inget kött i Sverige”

Köttfri spaghetti och köttfärssås

1 h

Köksmästaren Florencia: Vi slänger ingen mat

Raggmunkar med fejkon

45 min