Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm
Starkt, gott och mättande. Servera tempehn med fräsch tabbouleh och smakrik bönkräm.
Recept från boken ”Vego i världsklass”, av Linda Bakkman, Gustav Johansson och Anna Richert (Norstedts).
Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm
Ingredienser
- 400 g tempeh
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk kummin, ej spiskummin
- 1 msk rökt paprikapulver
- 1 msk oregano, torkad
- 1 msk japansk soja
- 1 msk rapsolja
- svartpeppar, rikligt
Grönkålstabbouleh
- 4 dl mathavre
- 1.5 msk grönsaksfond
- 3 tomater
- 150 g sockerärter
- 1 kruka mynta
- 200 g grönkål, färsk
- 3 vitlöksklyftor
- 1.5 msk olivolja
- 1.5 citron, pressade saften
- salt och svartpeppar
Bönkräm
- 380 g cannellinibönor
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 0.5 citron, pressade saften
- salt och svartpeppar
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Grönkål – smarta fakta om trendiga grönsaken
Tomatsoppa på färska tomater med burrata, citronolja och timjan





1 h
Matbloggaren: Låt köttet bli en krydda
Knepen: Så får du barnen att älska grönsaker
Sportstjärnorna om maten för att prestera på topp: Slår hål på myten
Stjärnbagaren: Matsystemet är trasigt
Ny undersökning: Varannan vill ändra sina matvanor
Baka gyllene chouquettes





45 min
Så äter svenskarna – nu och i framtiden
Årets kock-finalisterna: Därför ska du äta hållbart
Eko-bonden: ’Finns inga veganska ekosystem’
Fatteh med kikärtor och yoghurtdipp med sting





15 min
Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes





2 h
Salted caramel freak-shake





15 min
Tofuklämmor – goda tunnbrödrullar





20 min
Dinoburgare som man blir stark av





1 h
Palak Paneer med matvetesallad





1 h
Granolabar med hasselnötter och torkad frukt





1 h 30 min
Vegansk bouillabaisse





1 h 30 min
Grön soppa med gräddmoln





40 min
”Om 50 år äter vi inget kött i Sverige”
Köttfri spaghetti och köttfärssås





1 h
Köksmästaren Florencia: Vi slänger ingen mat
Raggmunkar med fejkon





45 min