Enchiladas med salsa och guacamole Enchiladas med salsa och guacamole. Sätt fart på smaklökarna med en riktig kryddfestival. Sofia Henriksson visar hur du gör fyllda enchiladas med fräsch tomatröra och krämig guacamole.
I videoklippet avslöjar hon dessutom sin hemliga ingrediens.
– Lite kanel gör att smakerna kommer fram bättre, säger hon.
Enchiladas med salsa och guacamole 45 min
1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 8 portioner 10 portioner 12 portioner
Enchiladas 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 röd chili 1 msk olja, att steka i 2 msk tomatpuré 1 msk paprikapulver 1 tsk spiskummin, mald 1 röd chilifrukt, torkad 1 msk sambal oelek 400 g nötfärs, eller svarta bönor 1 dl rödvin 400 g vita bönor 2 dl buljong, grönsak eller kött citron, pressad 8 tortillabröd 2 dl riven ost, gouda eller herrgård Pico de gallo 4 tomater 1 rödlök 1 tsk sambal oelek 1 lime, pressad 1 nypa socker 1 dl olivolja 0.5 dl koriander, hackade salt och svartpeppar Guacamole 3 avokado 2 tomater 1 rödlök 2 vitlöksklyftor, eller efter smak 1 lime, pressad salt och svartpeppar Tillbehör 2.5 dl crème fraiche 2 lime, i klyftor Henriksson, Sofia
Always hungry
99,00 kr 239,00 kr
Läs mer
helskärm Världens smaker heter Sofia Henrikssons programserie. I det här avsnittet handlar det om Mexico och enchiladas. Foto: Godare