Kebab på plåt med dunderkebab-dressing

3,7 (578 röster)

Jag älskar kebab!

Det säger kocken Filip Poon och tipsar om ett nytt sätt att fixa favoritmaten.

– Här gör vi det lite lättare genom att platta ut köttet på en plåt, säger han i videoklippet.

Häng med och se när han gör ”bästa kebabsåsen”.

Kebab på plåt med dunderkebab-dressing

  • Kebab

  • 500 g nötfärs
  • 500 g lammfärs
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk mald spiskummin, eller sumac
  • peppar
  • Kebabsås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 tsk socker
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 2 msk chilisås, mild
  • 1 msk vatten
  • salt och peppar
  • Tillbehör

  • 1 isbergssallad
  • 0.5 gurka
  • 3 rödlökar
  • 1 knippe persilja
  • 3 tomater
  • feferoni
  • 4 libabröd

Gör så här

LÄS VIDARE