Foto: JAKOB FRIDHOLM
Kolakokta äpplen på grillen.

Grilla kolakokta äpplen

4,5 (2 röster)
Publicerad:
Uppdaterad:

”De här kolakokta äpplena har starka drag av tarte tatin, fransmännens klassiska karamelliserade äppelpaj. De passar ypperligt att tillreda på grillen och får en underbar ton av grillat när man bakar dem klara under kupollock. Vill du att de ska ha mer av paj över sig, täck äpplena med ett smördegslock direkt i stekpannan och gratinera dem under lock i grillen med indirekt värme. Välj ett fast äpple med mycket smak, exempelvis Jona gold, eller gärna en svensk sort i säsong.” – Kolakokta äpplen är supergoda med vaniljsås, tipsar kocken Paul Svensson.

Recepten från Paul grillar, av Paul Svensson, Norstedts.

Kolakokta äpplen

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 äpplen, stora (av fast sort)
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 msk calvados, eller vatten

Gör så här

avJohan Gunnarsson

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK