Stockholms bästa pizzerior

Av: Clara Öhrn

Publicerad:
Uppdaterad:
Pizza med tomat och basilika
Foto: Thinkstock
Pizza med tomat och basilika

Pizzarecept

Bröd, tomatsås och smält ost är förmodligen den absolut godaste kombinationen i matväg.

Pizza passar alla dagar i veckan.

Här är vår guide till Stockholms bästa pizzerior.

Babette

Restaurang Babette på Roslagsgatan 6 har ett fåtal pizzor med både oväntade och traditionella toppings på menyn. Pizzadegen är fantastiskt god, mjuk och frasig på samma gång. Testa deras tomat och stracciatella - så enkelt, men så gott.

Bananas

I det så kallade strykjärnshuset på Skånegatan ligger bistro Bananas. Där serveras goda pizzor med alla möjliga toppings, från Gotlandssparris med Svecia till fänkålssalsiccia. Restaurangen tar inga bordsbokningar men är det fullt går det bra att ta med sig pizzan. Bananas gör även pizzor med glutenfri botten, för de som önskar.

Omnipollos hatt

Ominpollos Hatt är avslappnat ställe där du beställer pizzan och ölen i baren. Det mesta av ölen kommer från det egna mikrobryggeriet och pizzorna är vad de själva kallar för ”new school pizzas” med smaker från hela världen. Omnipollos hatt har ibland roliga gästspel från andra restauranger, så håll koll på deras Instagramkonto för mer info. Ligger på Hökens gata 1 på söder.

800 grader

Ett fåtal men ack så goda pizzor på menyn. Restaurangen, som ligger i en liten lokal på Sigtunagatan 17 i Vasastan, vann 2017 års Gulddrake i kategorin budget och har blivit riktigt poppis i kvarteret.

Pizza Popolo

En food truck med fantastiskt god pizza bakad i vedugn importerad från italien. Fantastisk pizzadeg, god tomatsås och härliga råvaror. Gå in på deras Facebook-sida för att ta reda på var de befinner sig, du kommer inte att bli besviken.

Giro

Äkta napolitansk pizza mitt i city. På Sveavägen kan du äta pizzor skapade av bagare från en av världens äldsta pizzerior, Da Michele, i Neapel. Här är alla råvaror valda med omsorg och tomatsåsen görs bara på San Marzano-tomater som är extra söta och intensiva i smaken.

Birkastans pizzeria

En av Stockholms mest populära ”fulpizzor”. Extremt stora, tunna och goda. Dessutom till ett riktigt förmånligt pris. Här finns pizzor för alla smaker - banan, kebab eller oxfilé och bearnaise, eller varför inte köra på en vanlig hederlig Calzone?

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MAT & DRYCK