Påsktårta med passion och mango

Foto: Sofia Nahringbauer

Fräsch tårta med passion och mango

3,9 (51 röster)

Bakrecept

Fräsch tårta med passion eller mango – en härlig och fräsch påsktårta dekorerad med gulliga marängkycklingar.
Tips: Använd en köksvåg för att få bästa resultat!

Påsktårtan är skapad av Ått Padtum Söderström, Årets bagare 2017.

Fräsch tårta med passion eller mango

  • Passion eller mangokräm

  • 125 g mjölk
  • 125 g passionsjuice, (från färsk passionfrukt, som silas genom ett durkslag så ni får bort kärnorna från frukten)
  • 0.5 vaniljstång
  • 60 g strösocker
  • 60 g äggulor, (1 äggula = ca 20 g) obs! spara äggvita till maräng.
  • 15 g maizena
  • 25 g smör, mjukt
  • Sable Breton-botten med hasselnötter

  • 100 g smör
  • 95 g socker
  • 2 g salt
  • 20 g äggula
  • 5 g bakpulver
  • 135 g vetemjöl
  • 20 g hasselnötter, (kan bytas ut mot hackad mandel)
  • Små kycklingmaränger

  • 100 g äggvitor
  • 100 g strösocker
  • 100 g florsocker
  • dl choklad, till dekoration

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

LÄS VIDARE

Enklaste och lyxigaste påskmaten

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Efterrätt

Fika recept

Svenska recept

MER OM GODARE

Så gör du supertårtan – till påsk

Tre ljuvliga påsktårtor att bjuda på

10-minuters tårta

10 min

Frasigaste pannkakstårtan

2 h