Foto: Sofia Nahringbauer
Påsktårta med passion och mango

Fräsch tårta med passion och mango

4,4 (8 röster)

Fräsch tårta med passion och mango – en härlig och fräsch påsktårta med passion eller mango dekorerad med gulliga marängkycklingar. Bagaren Ått Padtum Söderström har skapat en härlig tårta för påskfirandet. Tips: Använd en köksvåg för att få bästa resultat!

Påsktårtan är skapad av Ått Padtum Söderström, Årets bagare 2017.

Fräsch tårta med passion och mango

arrow downarrow up
  • Passion eller mangokräm

  • 125 g mjölk
  • 125 g passionsjuice, (från färsk passionfrukt, som silas genom ett durkslag så ni får bort kärnorna från frukten)
  • 0.5 vaniljstång
  • 60 g strösocker
  • 60 g äggulor, (1 äggula = ca 20 g) obs! spara äggvita till maräng.
  • 15 g maizena
  • 25 g smör, mjukt
  • Sable Breton-botten med hasselnötter

  • 100 g smör
  • 95 g socker
  • 2 g salt
  • 20 g äggula
  • 5 g bakpulver
  • 135 g vetemjöl
  • 20 g hasselnötter, (kan bytas ut mot hackad mandel)
  • Små kycklingmaränger

  • 100 g äggvitor
  • 100 g strösocker
  • 100 g florsocker
  • choklad, till dekoration

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Påskmat

Recept

Efterrätt