Smöra bröden först och stek hastigt i stekpanna. Sen kan du börja bygga din quinoaburgare.
Foto: MARTIN NORDIN
Smöra bröden först och stek hastigt i stekpanna. Sen kan du börja bygga din quinoaburgare.

Söta, goa quinoaburgare

5 (1 röst)

Quinoa-och sötpotatisburgare – så här gör du en super god vegoburgare. En quinoaburgare med sötpotatis och pepparotsgräddfil som toppas med scharlottenlök och gräslök. Tänk på att biffarna ska stå i kylen i minst en timme innan stekning.

Recept från Gröna burgare av Martin Nordin (Bonnier Fakta)

Quinoa-och sötpotatisburgare med pepparrotsgräddfil

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 600 g sötpotatis
  • 2 ägg
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 3 dl quinoa (kokt)
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk fransk senap, grov
  • 1 msk valnötssmör, eller annan nötsmör
  • 0.5 citron, saften
  • salt, en nypa
  • rapsolja, att steka i (jordnötsolja går också bra)
  • Pepparrotsgräddfil

  • 3 msk pepparrot, finriven
  • 3 dl gräddfil 12%
  • salt
  • Till servering

  • 6 hamburgerbröd
  • smör
  • schalottenlök, fint skivad
  • gräslök, finhackad

Gör så här

Av: Johan Gunnarsson

LÄS VIDARE