Foto: BJÖRN LINDAHL
Vegansk sill med lök och lingon.

Vegansk sill med lök och lingon

3,8 (10 röster)
Publicerad:
Uppdaterad:

Svenska Kocklandslaget hjälper kollegorna på Viking Line-färjorna att ta fram recept. Här är vegansk sill med lök och lingon från det samarbetet.  Tänk på att svampen ska ligga i lag och dra i minst 24 timmar.

1 portion i receptet blir en medelstor burk. Tillkommer 24 timmar för svampen att dra i lagen.

Vegansk sill med lök och lingon

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 4 kryddpepparkorn
  • 15 champinjoner, stora
  • 0.5 purjolök, liten
  • 0.5 silverlök, skivad
  • 1 msk timjan, hackad
  • 1 msk rosmarin, hackad
  • 0.5 dl lingon, frysta

Gör så här

avAftonbladet

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM

MER OM MAT & DRYCK