Rabarberkompott
Rabarberkompott

Rabarberkompott – snabbt och gott

3,7 (6 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Rabarberkompott – ett gott mellanmål eller efterrätt på syrliga rabarber. Kompott är enkelt och snabbt att göra. Servera den gärna ljummen med gräddmjölk till.

Rabarberkompott

  • Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1.5 msk potatismjöl
  • mjölk, till servering

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Knäckig rabarber- och jordgubbspaj

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Efterrätt

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Cheesecake i glas med rabarberkompott

35 min

Hallon- och lakritspannacotta

40 min

Glassbomb med chokladtopping

40 min

Lingonpannacotta

1 h

Ananas libre

5 min

Chokladfondant med limemarinerade jordgubbar

45 min

Brynt smörglass med ljust chokladöverdrag

1 h

Lingon, vaniljglass och kolasås – en underbar kombo

25 min

En enkel och god dessert med aprikos – här är vårt recept

10 min

En italiensk smakfylld efterrätt med hallon och mintchoklad

25 min

Småländsk ostkaka – en perfekt efterrätt

1 h

Rabarberpaj med marängtäcke

1 h 25 min

Hallonparfait med lakritsglaze

45 min

Kryddkokta päron, müsli och pannacotta

45 min

Crêpes med chokladfyllning

40 min

Champagnebubblande hallondessert

15 min

Tarte Tatin med plommon

20 min

Kokosglass med kexsmulor

1 h

Chokladpannacotta – enkel och lätt att variera

20 min

Citronpaj i portionsform

1 h

Får jag inte dessert blir jag arg!

Efterrätter du fixar på ett kick

Varma päron med ost

20 min

Temperera choklad – så enkelt är det