Foto: Stefan Edetoft
Blomkålssteaks med ingefära och curry

Blomkålssteaks med ingefära och curry

4,1 (14 röster)

Blomkålssteaks – det är otroligt gott att steka grönsaker och krydda på alla tänkbara sätt. Skiva blomkål och krydda med vitlök eller chili, örter. Maten blir godare när grönsakerna på tallriken har lite olika konsistenser som varierar tuggmotståndet. Recept ur kokboken Vego på 15 minuter av Maria Zihammou.

Blomkålssteaks med ingefära och curry

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g blomkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk ingefära färsk , finriven
  • 1 tsk curry
  • salt och svartpeppar
  • 4 msk olivolja
  • Yoghurtsås med gurka och koriander

  • 0.5 gurka
  • 2 dl yoghurt, tjock
  • 2 msk koriander, finhackad
  • 1 lime, saften av
  • Till servering

  • sallad med t.ex. babyspenat eller tomatsallad med rödlök och en god vinägrett.
  • ris, bulgur, quinoa eller bröd.

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

MER OM MAT & DRYCK