Smördegsinbakad oxfilé är lyxigt och väldigt gott.
Smördegsinbakad oxfilé är lyxigt och väldigt gott.

Biff Wellington – smördegsinbakad oxfilé

3,9 (34 röster)

Biff Wellington – smördegsinbakad oxfilé, en riktig nostalgiklassiker som står sig än i dag. Här är en variant där vi bakat in biffarna separat så kan var och en få så genomstekt kött som de föredrar. Madeirasås är också gott till den här rätten.

Biff Wellington

  • Ingredienser

  • 800 g oxfilé
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 400 g smördeg, fryst, gärna i kvadrater
  • 2 äggulor
  • Fyllning

  • 150 g champinjoner
  • 1 schalottenlök
  • 70 g bacon
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 msk timjan, färsk
  • Servera med

  • sparris
  • hasselbackspotatis

Gör så här

LÄS VIDARE