Halloumiburgare – härligt saftig och grön

Foto: Thinkstock
Halloumiburgare – med aubergine och srirachasås

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Halloumiburgare – du behöver inte vara vegetarian för att älska den här varianten på hamburgare. Den cypriotiska osten är perfekt att steka eller grilla och lägga i hamburgerbröd med fräscha tillbehör.

Halloumiburgare

Antal: 2 portioner Tid: 30 minuter + 30 minuter förberedelse av aubergine

Ingredienser:

  • 2oo g halloumi

  • olja att steka i

  • 1 liten aubergine

  • 0,5 zucchini

  • 2 hamburgerbröd

  • 2 msk majonnäs

  • 1 tsk srirachasås

  • Några blad romansallad eller annan sallad

Gör så här:

  1. Skiva auberginen och lägg skivorna på en lutande skärbräda. Salta och låt vätskan rinna av i cirka 30 minuter så försvinner beskan.

  2. Skiva haloumin och hyvla zucchinin.

  3. Stek eller grilla halloumi, aubergine och zucchini.

  4. Rosta hamburgerbröden i stekpanna eller på grillen.

  5. Blanda majonnäs och sriraschasås.

  6. Bred srirachamajonnäs på bröden. Bygg burgaren med sallad, aubergine, zucchini, halloumi, zucchini, aubergine, sriraschasås och brödlock.

Sötpotatis pommes frites.
ARTIKELN HANDLAR OM