Pavlova med lemon curd och grädde
Pavlova med lemon curd och grädde. Den söta marängtårtan blir supergod med syrlig lemon curd. Marängbotten och lemon curd kan du göra någon dag i förväg så kan du sätta ihop tårtan i lugn och ro precis innan servering. Har du bråttom köper du färdiga marängbottnar och lemon curd på burk, det blir också gott.
Pavlova med lemon curd
Lemon curd
- 2 citroner, små och ekologiska
- 2 äggulor
- 1 ägg
- 2 dl socker
- vatten
- 100 g smör
Marängbotten
- 3 äggvitor
- 1 tsk citronsaft
- 2 dl strösocker
Dekoration
- vispgrädde
- 1 knivsudd bakpulver
- 1.5 dl blåbär
- florsocker
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Hallonkladdkaka med lemon curd och maräng





1 h 30 min
Tre ljuvliga påsktårtor att bjuda på
Lemon curd-glass





30 min
Mat på Valborg – goda grillrecept
Rulltårta med sötsyrlig citronfyllning





20 min
Smulkaka med citron – den här är så otroligt god





1 h
Baka med saffran – våra bästa recept
Gräddtricket – konditorns bästa knep





10 min
Klassisk jordgubbstårta





2 h
Banoffee paj – recept på god bananpaj





40 min
Enkel jordgubbstårta





1 h
Pavlova – efterrätten som alltid imponerar





1 h 15 min
Mormor Margits midsommartårta
2 h
Mandelmusslor med sylt och grädde





40 min
Ljummen kladdkaka i vinglas





40 min
Dutch pancake – så enkelt och gott





25 min
Drömgoda chokladrutor med hallon





35 min
Rabarberkaka med mandel





1 h
Hallonpaj med mandel





40 min
Choklad- och blåbärstrifle





45 min
Prinsesstårta – så bakar du steg för steg





1 h
Fransk chokladtårta





1 h
Nutellapaj – gott och enkelt recept





40 min
Pizzasemlor





1 h 30 min