Wraps med marinerad tempeh
Tempeh är fermenterade baljväxter och sädeslag och kan användas som proteinrikt tillbehör i stället för kött. Här är tempehn smaksatt med ingefära, lönnsirap och soja. Recept ur ”Stora kokboken för små kök” av Erica Zontho.
Tempehwraps
Tempeh
- 2 msk ingefära, riven
- 0.5 dl lönnsirap
- 0.5 dl soja
- 400 g tempeh
Dressing
- 0.5 dl tahini (sesampasta), ljus
- 0.5 dl vatten
- 3 msk citron, pressade saften
- 2 vitlöksklyftor
- salt
Tillbehör
- 8 tortillabröd
- tomater
- böngroddar
- avokado
- sallad
- majs
- lime
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Svamp Rydberg





30 min
Morotsbiffar med sötpotatis och fetaost





30 min
Olivburgare med persiljemos





45 min
Maklouba – festfin uppochner rätt –





1 h
Tofubiffar med havsbris





30 min
Blomkålsgratäng – lättlagad, krämig och god





40 min
Isterband med stuvad potatis





30 min
Fried rice med räkor och kyckling





45 min
Jackfruit – så gör du den goda burgaren





1 h 50 min
Gös – så steker du den goda fisken





20 min
Brunsås – så lagar du den helt perfekt





30 min
Pizza med salsiccia och mozarella





2 h
Gyoza med het dippsås





1 h
Lammfärsbullar på spett





30 min
Gnocchi – så enkelt gör du den goda potatispastan





20 min
Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning





Enkel skaldjurspaj med saffran





1 h 40 min
Påskpajer – både goda och snygga





2 h
Arepas med kyckling och avokado





1 h
Tomat- och fänkålssoppa med skaldjur och lax





1 h 15 min
Krämig kräftsås med hemgjord pasta





1 h 15 min
Veckans helgtips: Kycklingschnitzel – frasig, saftig och god





30 min
Lammkotletterna med myntapesto





1 h 30 min
Sätt smak på laxen med citrus





20 min