Tempehwraps med goda smaker.

Foto: Ulrika Pousette

Tempehwraps med läckra smaker

5 (2 röster)

Middagstips

Tempehwraps – Temphe är fermenterade baljväxter och sädeslag och kan användas som proteinrikt tillbehör i stället för kött. Här är tempehn smaksatt med ingefära, lönnsirap och soja. Recept ur Stora kokboken för små kök av Erica Zontho.

Tempehwraps

  • Ingredienser

  • Tempeh

  • 2 msk ingefära, riven
  • 0.5 dl lönnsirap
  • 0.5 dl soja
  • 400 g tempeh
  • Dressing

  • 0.5 dl tahini (sesampasta), ljus
  • 0.5 dl vatten
  • 3 msk citron, pressade saften
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • Tillbehör

  • 8 tortillabröd
  • tomater
  • böngroddar
  • avokado
  • sallad
  • majs
  • lime

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Laga mat i litet kök – tips och recept

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Vegetarisk mat

Klimatsmart mat

Lunchrecept

MER OM GODARE

Morotsbiffar med sötpotatis och fetaost

30 min

Olivburgare med persiljemos

45 min

Sätt smak på laxen med citrus

20 min