Krämig potatissallad på klassiskt vis

Foto: Thinkstock
Krämig potatissallad

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Krämig potatissallad – har du kokt potatis över går det fort att blanda samman en klassisk, härligt krämig potatissallad. Smaksätt med de örter du har till exempel timjan eller basilika.

Krämig potatissallad

Antal: 4 portioner Tid: 20 minuter

Ingredienser:

  • 8–10 medelstora kokta potatisar av fast sort

  • 2,5 dl gräddfil

  • 2,5 dl crème fraiche

  • 1 dl majonnäs

  • 2 msk senap

  • 0,5 knippe gräslök

  • ca 10 cm purjolök

  • 0,5 st röd lök

  • 0,5 tsk vitlökspulver

  • 0,5 krm svartpeppar

  • 0,5 tsk salt

Gör så här:

  1. Skiva eller tärna den kokta potatisen.

  2. Hacka gräslök, purjolök och rödlök.

  3. Blanda majonnäs, gräddfil och crème fraiche i en skål och tillsätt kryddor, senap och all lök, blanda väl.

  4. Smaka av med salt och peppar.

  5. Vänd ner potatisen och blanda.

  6. Servera med till exempel grillat, kallskuret kött eller rökt fisk.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Buffé