Ugnsbakad rödspätta med potatis

4,8 (5 röster)

Ugnsbakad rödspätta är enkel att laga men samtidigt otroligt imponerande. Prisade kocken Alexander Sjögren tipsar om hur du bäst tillagar en hel rödspätta. Se steg för steg i videoklippet. Servera fisken med fräsch potatissallad och nypressad citron.

Ugnsbakad rödspätta

  • Ingredienser

  • 1 hel urtagen plattfisk, till exempel rödspätta eller slätvar (cirka 800-1000 g)
  • 2 msk smör
  • 2 citroner
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 knippe vårlök
  • 250 g grön sparris
  • 2 dl grädde
  • 50 g färsk dill
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

Helbakad rödspätta med nypotatis i gräddressing
Helbakad rödspätta med nypotatis i gräddressing

LÄS VIDARE