Foto: Elvira Pihl
Pizza med parmaskinka och pistaschnötter

Pizza med parma och pistaschnötter

5 (1 röst)

Pizza parmaskinka – med dadlar och pistaschnötter är en oväntad pizza. Med sälta från parmaskinka och sötma från den supersmarriga dadelkrämen.
I vanliga fall brukar man tillsätta parmaskinkan efter att pizzan gräddats i ugnen men här får den baka med och får på så vis en extra härlig textur och en trevlig sälta.

Portioner: Anpassa mängden efter antal och storlek på pizza

Pizza parmaskinka – med dadlar och pistaschnötter

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • olivolja
  • dadelpure
  • mozzarella, fior di latte
  • parmaskinka
  • ricotta parmigiano reggiano
  • rostade pistaschnötter
  • babyspenat
  • balsamicoreduktion

Gör så här

avClara Öhrn

Dadelpuré ingredienser:

  • 100 gram urkärnade dadlar

  • 100 gram vatten

Gör så här:

  1. Lägg dadlarna i en kastrull, täck med vatten och låt sjuda 15 min.

  2. Häll av vatten till en ny kastrull. Lägg dadlarna i en annan kastrull eller bunke. Använd vattnet som kokade dadlarna till att mixa med stavmixer till en slät massa.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept