Foto: Peter Carlsson
Helbakad rotselleri med vitlökssmör.

Helbakad rotselleri med vitlökssmör

3,5 (2 röster)

– Bli inte förskräckt över färgen på smöret – jag lovar att det är supergott! Fermenterad vitlök, eller black garlic, hittar du i välsorterade livsmedelsaffärer. Vitlöken ger inte bara färg åt smöret, utan också en smak av balsamvinäger, säger Tareq Taylor, kokboksförfattare, programledare och kock. Recept av Tareq Taylor, ur boken ”Mat på en plåt” (Bonnier fakta).

Helbakad rotselleri med vitlökssmör

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 rotselleri, ca 800 g
  • färska dragon- och körvelblad, till garnering
  • Vitlökssmör

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 25 g fermenterad vitlök
  • salt
  • 1 tsk pressad citronsaft, färsk

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM