Veckans matfynd: Torsk med räkor

5 (1 röst)

Torsk med räkor – funderar du på vad du ska äta i veckan? Testa veckans matfynd, enkel men med finess. En torskgryta med räkor. Den här veckan bjuder vi på en torskgryta med räkor. Enkelt tillagad men härligt lyxigt. Receptet är hämtat från marsnumret av Aftonbladet Mat&Vin.

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 400 g torsk, färsk eller fryst
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 äpple
  • 0.5 dl rapsolja, eller majsolja
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 paket passerade tomater, 500 g
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk basilika
  • 200 g räkor, med skal

Gör så här

avFelix Björklund

Torskgryta med räkor

ARTIKELN HANDLAR OM