Här rensar de bort energidrycken från butiksgolvet

Handlaren Lars Söderblom Svensson från Halmstad har tröttnat på barn som kommer in i butiken för att snatta energidryck. Därför har han tagit det beslutet att ta bort dryckerna från butiksgolvet, som SVT var först att skriva om.

– Vi har kört ut pallvis med energidrycker, säger Lars till Aftonbladet.

De flesta butiker säljer inte energidryck till barn under 15 år, enligt en rekommendation från Svenska dagligvaruhandeln. Och den regeln gäller även i Lars Söderblom Svenssons Tempobutik i Halmstad – något som inte faller i god jord hos alla barn.

– De får inte köpa, men de kommer med famnarna fulla med energidryck ändå, säger Lars.

Och problemet stannar inte vid tjat utan Lars berättar att vissa tar lagen i egna händer när suget efter drycken blir för stort.

– Det är många som snattar. Så att de kan dricka de här förbaskade energidryckerna i alla fall.

”Varför fresta?”

Därför har nu Lars och hans personalteam bestämt sig för att ta bort energidryckerna från butiksgolvet. Istället ska de förvaras bakom kassan, precis som med tobak och mediciner.

– Man ser hur det lyser i ögonen på dem att de vill ha. Varför ska vi fresta dem? Det finns ingen anledning att köpa ändå.

Under veckan har de alltså börjat köra ut pallar med energidryck till lagret och lagom till nästa vecka ska de enda dryckerna som finns i butiken vara placerade bakom de två kassorna.

På butikens Facebooksida har man gått ut med beslutet och fått mycket respons.

– Det är väldigt många föräldrar som har gillat detta, menar Lars.

Publisert: