Potatis- och kantarellkaka med tryffel och äpple

MAT & DRYCK

4 personer

Det här behöver du:

60 g riven potatis 

1 l kantareller, cirka 350 g

1 stor gul lök

Salt och peppar

Smör och olja

Tryffelkrämen:

3 dl kylskåpskall, fet crème fraiche

2 rivna vitlöksklyftor

0,5 dl finhackad persilja

Salt, peppar 

Tryffelolja (kan uteslutas )

1 äpple

1 ask rucola

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Borsta svampen och finhacka löken. Bryn svamp och lök i smör och lite olja.

3. Blanda ner den rivna potatisen och platta till. Lägg ett par klickar smör på toppen.

4. Bryn på medelvärme i ungefär 7 minuter, tills den börjar få färg på kanten. 

5. Vänd på kakan med hjälp av ett lock och sätt in den i ugnen i 10 minuter. Känn med en kniv så att den är mjuk.

6. Gör tryffelkrämen: Vispa kall crème fraiche tjock med en elvisp. Det är viktigt att den är kall för att man skall nå konsistensen! 

7. Blanda ner den rivna vitlöken och persiljan. Smaksätt med salt, peppar och tryffeloja.

8. Skär äpplet tunt och blanda med rucolan, lite olivolja, salt och peppar. Servera!

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept