Flinta med coleslaw, tomat- och mangosallad

MAT & DRYCK

För 4 personer

Ingredienser:

1 Flintastek ca 870 g

Coleslaw:

300 g vitkål

1 tsk salt 1 krm mald kummin

1 tsk strösocker

1 krm vitpeppar

1 dl lätt crème fraiche

1 msk majonnäs

Tomat- och mangosallad:

1 mogen mango

1 rödlök

4 tomater

1 msk vitvinsvinäger

3 msk rapsolja

nymalen svartpeppar

Gör så här:

Dela vitkålen i 4 klyftor. Skär bort rotstocken. Strimla klyftorna fint. Strö över salt och blanda runt ordentligt. Låt stå i ca 20 min.

Skala och riv moroten. Rör ner morot, kummin, socker, peppar, crème fraiche och majonnäs i vitkålen. Blanda väl och smaka av.

Skala mango och rödlök. Finhacka rödlöken. Skär mango och tomat i centimeterstora bitar. Blanda mango, tomat, rödlök, vinäger och rapsolja. Krydda med peppar.

Skär 2-3 snitt i svålen på flintasteken. Grilla den 15-20 cm över glöd, ca 20 min eller tills innertemperaturen är 68°C. Vänd köttet 5-6 gånger under grillningen. Flintasteken ska bli genomstekt och samtidigt få fin stekyta.

Skär steken i tunna sneda skivor. Servera med salladen, coleslaw och kokt färskpotatis eller bakad potatis.

Recept: Scan