Bönchili med majskräm.
Foto: Ulrika Pousette
Bönchili med majskräm.

Bönchili med majskräm

4,3 (7 röster)

Matsmarta onsdag

En mustig och smakrik gryta passar perfekt när det är kallt ute. Och majskrämen är fantastisk! Enda risken med rätten är att den tar slut i ett nafs när den ställs fram. 

Recept från boken ”Portionen under tian – Äta ute”, av Hanna Olvenmark (Ordfront)

Bönchili med majskräm

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Bönchili:

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0.5 grön chili
  • olja, att steka i
  • 1 msk spiskummin
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten, eller mer
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk honung, eller strösocker
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk chipotle, eller mer
  • 8 dl bönor, blandade, kokta
  • 0.5 lime, saften
  • 1 msk persilja, fryst
  • 2 msk koriander, fryst
  • salt och peppar
  • Majskräm

  • 225 g majs , frusna
  • 0.5 grön chili
  • 50 g ost, smakrik sort
  • 0.5 lime, saften
  • Till servering

  • tortillabröd

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK