Matsmarta onsdag

presenteras av

Vegetarisk vardagsmat för hela familjen: Pasta med tomatsås och smakrika bönbollar 
Foto: Tina Mejri.
Vegetarisk vardagsmat för hela familjen: Pasta med tomatsås och smakrika bönbollar 

Spagetti och köttbullar = Pasta med tomatsås och smakrika bönbollar 

3,7 (7 röster)

MAT & DRYCK

Spagetti och köttbullar är en av Sveriges mest populära middagrätter.

Vill du variera och få hela familjen att äta vegetariskt? Ja, då är detta ett utmärkt alternativ: Pasta med tomatsås och smakrika bönbollar.

Det här kan bli barnens nya favorit, tipsar matbloggaren Tina Mejri.

Pasta med tomatsås och smakrika bönbollar

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Bönbollar

  • 1 gul lök
  • 1 vitlök solo
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 soltorkade tomater, blötlägg en stund om de är torra
  • 300 g broccolistånd, använd broccolibukett + stam
  • 1 stjälk stjälkselleri
  • 1 msk grönsaksbuljong, koncentrerad
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1.5 tsk chiliflingor
  • 230 g kidneybönor, avrunna, kokta
  • 2.5 dl rött ris, eller svart ris, kokt.
  • 1 dl pumpakärnor, lättrostade
  • 1 tsk fiberhusk
  • 0.5 dl rårismjöl, eller havremjöl
  • 1 msk färsk basilika
  • 1.5 msk näringsjäst
  • Att pensla med:

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tamari, eller japansk soja
  • Tomatsås

  • 3 soltorkade tomater
  • 1 gul lök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk lantbuljong, koncentrerad
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 burk hela tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 2.5 dl vatten
  • 1.5 msk näringsjäst, finns i mataffären eller hälsokostaffären
  • salt och svartpeppar

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE