Mexikansk streetfood – majssallad!

Foto: SOFIA HENRIKSSON

Mexikansk majssallad med kyckling

5 (1 röst)

Godare

”Jag har rest mycket i sydamerika och en klassiker på mexikanska streetfood-scenen är majs eloté!  Grillade majskolvar, penslade med majonnäs, rullade i ost och toppade med chiliflakes och  koriander. Det här är min favorit till grillat eller bara som den är med kyckling i. Går hem hos både  stora som små!”

Recept av matkreatören Sofia Henriksson.

Mexikansk majssallad med kyckling

  • Ingredienser

  • 3 burkar majs
  • 2 majskolvar, förkokta
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka koriander
  • 1 tsk chiliflakes
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 2 msk majonnäs
  • 2 lime, saften
  • salt och svartpeppar, att krydda med
  • 2 msk rapsolja, att steka i

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ÄMNEN I ARTIKELN

Godare

Recept

Sofia Henriksson – matkreatör

MER OM GODARE

Succégrillning med goda marinader

Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen

Svalkande sallad med vattenmelon och jordgubbar

20 min

Den perfekta dippsåsen – bara tre ingredienser