Julfika med Andréa Brändström
Dela med dig av recept, bilder och idéer
Uppdaterad:
Hur får man knäcken riktigt knäckig och kolan lagom seg? Och hur dekorerar man en jultårta?
Andréa Brändström – vinnare av ”Hela Sverige bakar”– svarade på läsarnas frågor.
När Andréa Brändström julbakar är det viktigaste att ha kul och inte stressa igenom baket. Njut och pausa då och då för lite glögg eller provsmak av deg, tipsar hon.
– Gör det till en mysig stund tillsammans med familjen eller med någon vän, eller testa att baka tillsammans digitalt i år.
Vad kommer du själv göra för bakverk till jul?
– I år blir det mycket julgodis som kolor i olika smaker och fudge, men också riktigt saftiga lussebullar med vanilj och mandelmassa.
Chatta om julbakning
I början av december chattade Andréa med läsare om julgodis och bakning, några av frågorna som kom in var:
Om man vill chocka släkten med något oväntat julgodis - vad ska man göra då?
Hur får man till riktigt bra kristyr till pepparkakshuset?
Måste man temperera chokladen när man gör praliner?
Hur gör man den perfekta pepparkakan?
Svaren - och mycket mer - hittar ni i chatten nedan.
Fakta: Andréa Brändström
Andréa vann ”Hela Sverige bakar” 2017 och är nu aktuell med serien “Festligare fika” på tv-kanalen Godare.
– Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse, att få spela in mitt eget bakprogram! Programmen är för alla, jag visar mina bästa tips och trix för hur man gör sitt fika lite festligare med rolig dekoration, säger hon.
Programmet finns i två säsonger och snart släpps de två sista avsnitten av säsong två.
Godare ser du på Telenor, Com Hem, Canal Digital, Ownit, Viasat och Aftonbladet (utvalda program).
LÄS VIDARE
MER OM MAT & DRYCK
Läsarna chattade om julgodis med Fredrik Nylén
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
Här är Markiz härliga matresa
Veganskt julgodis – det här kan vara julens godaste
Tareq Taylor: Så lyckas du med julens klassiker
Chatta med Gustav ”Jävligt gott” Johansson
Så blir tårtbottnarna jämnt delade
Spackla tårtan som en konditor
Så blir din tårtbotten extra saftig och god
Julens supertårta
3 h
Markiz Taintons gröna shakshuka
30 min
Så piggar upp du upp vintern med rätt mat
Sveriges Mästerkock: Här är vinnarnas kokböcker
Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"
Årets Beaujolais Nouveau: ”Ett riktigt pangvin”
Niklas Ekstedt: Det är en stor wow-upptäckt
De drog dit pepparn växer för bättre smak
Experterna: Det är för- och nackdelarna med e-handel
Glubbel – bubblig juldrink
5 min
Mörka mintkyssar
30 min
Gör marsipanfigurer med Karolina Olsson Haglund
Chokladdoppade clementinklyftor
15 min
Glutenfria pepparkaksbollar
20 min
Så monteras höga tårtor enklast
Läsarna chattade om julgodis med Fredrik Nylén
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
Här är Markiz härliga matresa
Veganskt julgodis – det här kan vara julens godaste
Tareq Taylor: Så lyckas du med julens klassiker
Chatta med Gustav ”Jävligt gott” Johansson
Så blir tårtbottnarna jämnt delade
Spackla tårtan som en konditor
Så blir din tårtbotten extra saftig och god
Julens supertårta
3 h
Markiz Taintons gröna shakshuka
30 min
Så piggar upp du upp vintern med rätt mat
Sveriges Mästerkock: Här är vinnarnas kokböcker
Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"
Årets Beaujolais Nouveau: ”Ett riktigt pangvin”
Niklas Ekstedt: Det är en stor wow-upptäckt
De drog dit pepparn växer för bättre smak
Experterna: Det är för- och nackdelarna med e-handel
Glubbel – bubblig juldrink
5 min
Mörka mintkyssar
30 min
Gör marsipanfigurer med Karolina Olsson Haglund
Chokladdoppade clementinklyftor
15 min
Glutenfria pepparkaksbollar
20 min