Viktor Westerlind blev årets kock

Mat & Dryck

"Farmor lärde mig"

Viktor Westerlind från Stockholm blev Årets kock 2009.

– Det är farmor som lärt honom att ta till vara råvarorna, förklarade han själv efteråt.

Foto: IBL BILDBYRÅ

Fem män och en kvinna tävlade på torsdagen i Lisebergshallen i Göteborg om den prestigefyllda titeln Årets kock. Förutom titeln fick Viktor Westerlind också Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld.

– Jag känner mest förvåning. Fattar inte vad som hände, men jag är naturligtvis väldigt glad, sade Viktor till TT efter prisutdelningen.

De sex finalisterna hade fem timmar på sig för sina två tävlingsuppgifter. Den första var att ur en hemlig råvarukorg tillaga en kötträtt baserad på en kotlettrad av gårdsgris. Innehållet i korgen fick de reda på 45 minuter i förväg.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Skaffa världens smartaste trådlösa stek- och grilltermometer på Cervera och få perfekt resultat varje gång

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Mat & Dryck