Kimchi
Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kimchi

Kimchi – så gör du den koreanska delikatessen

4,1 (30 röster)

Kimchi är en traditionell, koreansk, fermenterad rätt, ofta gjord på salladskål. I Sydkorea serveras kimchi till nästan allt, f­rukost, lunch och middag. Den passar extra bra till rätter med strimlat kött men också vegetariska alternativ.

En portion är cirka 1,6 kilo kimchi. Tänk på att kimchin ska stå två dygn i rumstemperatur och sedan fem till sju dagar i kylskåp innan servering!

Kimchi

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1.5 kg salladskål
  • 1.5 dl salt, utan jod
  • 250 g rättika
  • 2 msk ingefära, finriven färsk
  • 3 msk vitlök, finriven
  • 3 dl purjolök, finhackad
  • 5 msk chilipeppar
  • 1 msk socker
  • 1 msk fisksås

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK