Middagstips
Foto: Thinstock
Rödspätta – med god panering
Panerad rödspätta – med dillsås och potatis
3 (2 röster)
Panerad rödspätta – knaprig panering på den fina rödspättan serverad med en pigg sås med dill och nykokt potatis. En riktig vardagsfavorit.
Panerad rödspetta
Ingredienser
- 800 g potatis
Rödspätta
- 600 g rödspättafiléer
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar, mald
- 1 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 2 dl ströbröd
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör
Dillsås
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk majonnäs
- 1 tsk senap
- 1 msk pressad citronsaft
- 0.5 kruka dill
- salt
- svartpeppar
Till servering
- 0.5 citron, i klyftor