Rödspätta – med god panering

Rödspätta – med god panering

Foto: Thinstock

Panerad rödspätta – med dillsås och potatis

2,5 (4 röster)

Middagstips

Panerad rödspätta – knaprig panering på den fina rödspättan serverad med en pigg sås med dill och nykokt potatis. En riktig vardagsfavorit.

Panerad rödspetta

  • Ingredienser

  • 800 g potatis
  • Rödspätta

  • 600 g rödspättafiléer
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, mald
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • Dillsås

  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk senap
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 0.5 kruka dill
  • tsk salt
  • krm svartpeppar
  • Till servering

  • 0.5 citron, i klyftor

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Stekt laxfilé med fräsch citrussallad

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Huvudrätter

Fiskrecept

Svenska recept

MER OM GODARE

Knepet – så helbakar du fisken i sommar

1 h

Panerad kyckling med parmesan och senap

40 min

Kåldolmar – recept på den klassiska rätten

1 h 30 min