Löken som blev en säkerhetsrisk – australiensarna rasar

Debatten om lökflytten sprids i sociala medier

Foto: Thinkstock, Twitter
Debatten om lökflytten sprids i sociala medier.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

När löken på favoritmackan Sausage sizzle sandwiches flyttar från toppen till botten rasar australiensarna på sociala medier. Som skäl för flytten anges att säkerheten måste prioriteras

Utanför Bunnings hardware butiker runtom i Australien står välgörenhetsorganisationer och säljer den populära Sausage sizzle sandwiche, en korv med lök i en skiva vitt bröd. Hela vinsten går till välgörande ändamål.

När företaget Bunnings hardware meddelade att de kräver att korvförsäljarna utanför deras affärer placera den stekta löken i botten av australiensarnas favoritmacka i stället för på toppen blev det stor debatt i sociala medier.

Bunnings menar att om löken ligger överst föreligger en risk att den trillar av och hamnar på marken och därmed blir en risk för folks säkerhet när de kan halka på den.

– Säkerheten får alltid först för oss, säger Debbie Pool, operativ chef på Bunnings till CNN.

Foto: Twitter
Australiensarna rasar över nya lökregler.

På twitter uttrycker australiensarna sina farhågor för lökflytten. De ger uttryck för en stor oro över att brödet ska bli kladdigt och mjukt och hela Sausage sizzle sandwichen ska falla isär. Flera ifrågasätter också om någon över huvud taget halkat på någon lökbit.

Till och med premiärministern, Scott Morrison uttalade sig i frågan men svarade diplomatiskt att han minsann kommer att fortsätta att köpa korvmackan vare sig löken ligger överst eller underst när han fick frågan vid en presskonferens om en helt annan fråga i Singapore.

ARTIKELN HANDLAR OM