Så gör du perfekt hovmästarsås

Klassisk hovmästarsås – gott till gravad lax

Foto: ANDERS WIKLUND/TT
Enkel och god hovmästarsås till gravad lax.
MAT & DRYCK

Här är recept på en jättegod hovmästarsås som passar perfekt gravad lax. Kom ihåg att låta såsen mogna några timmar innan servering.

Hovmästarsås

Portioner: 6–8 Förberedelsetid: 0 min Tillagningstid: 15 min

Ingredienser:

  • 2 msk svensk senap

  • 1 msk mörk fransk senap

  • 3 msk strösocker

  • saft av 1⁄2 citron

  • 1 msk rödvinsvinäger

  • 1 msk Kikkoman soja

  • Några stänk worcestersås

  • 1 1⁄2 dl rapsolja

  • 1 msk vatten

  • 1 knippe dill

  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Rör ihop alla ingredienser förutom dillen. Rör tills sockret har löst sig ordentligt. Blir såsen för tjock så späd med ytterligare lite vatten.

  2. Skär dillen fint och rör ner den i såsen. Ställ gärna såsen kallt och låt mogna ett par timmar innan servering.

  3. Smaka av med salt och peppar innan servering.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Julmat

Jul