Så gör du perfekt hovmästarsås
Klassisk hovmästarsås – gott till gravad lax
Foto: ANDERS WIKLUND/TT
Enkel och god hovmästarsås till gravad lax.
Här är recept på en jättegod hovmästarsås som passar perfekt gravad lax. Kom ihåg att låta såsen mogna några timmar innan servering.
Hovmästarsås
Portioner: 6–8 Förberedelsetid: 0 min Tillagningstid: 15 min
Ingredienser:
2 msk svensk senap
1 msk mörk fransk senap
3 msk strösocker
saft av 1⁄2 citron
1 msk rödvinsvinäger
1 msk Kikkoman soja
Några stänk worcestersås
1 1⁄2 dl rapsolja
1 msk vatten
1 knippe dill
Salt och peppar
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser förutom dillen. Rör tills sockret har löst sig ordentligt. Blir såsen för tjock så späd med ytterligare lite vatten.
Skär dillen fint och rör ner den i såsen. Ställ gärna såsen kallt och låt mogna ett par timmar innan servering.
Smaka av med salt och peppar innan servering.