Enkel och god hovmästarsås till gravad lax.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT
Enkel och god hovmästarsås till gravad lax.

Så gör du perfekt hovmästarsås

4 (2 röster)

Här är recept på en jättegod hovmästarsås som passar perfekt gravad lax. Kom ihåg att låta såsen mogna några timmar innan servering.

Klassisk hovmästarsås

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 msk svensk senap
  • 1 msk fransk senap, mörk
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 citron, saften
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk kikkoman soja
  • worcestershiresås, några stänk
  • 1.5 dl rapsolja
  • 1 msk vatten
  • 1 knippe dill
  • salt och peppar

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK