Krabbelurer – små fluffiga plättkakor

Krabbelurer - rött och blått i skön harmoni. Hallon och blåbär är en klassisk kombination. Värm bären lite innan du serverar dem.

avAftonbladet

MAT & DRYCK

Krabbelurer är små fina plättkakor. Servera dem med bär eller frukt. Laga goda krabbelurer till frukost, brunchen eller som efterrätt!

Krabbelurer med hallon och blåbär

Portioner: 4 portioner (8 krabbelurer) Tillagningstid: 15 min

Ingredienser:

  • 1 ägg

  • 0,5 dl socker

  • 0,75 dl mjölk

  • 2 dl vetemjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • 2 msk margarin

  • socker att vända dem i

  • 100 g hallon

  • 100 g blåbär

Gör så här:

  1. Vispa ägg och socker.

  2. Tillsätt mjölk, vetemjöl och bakpulver.

  3. Låt margarinet bli ljusbrunt.

  4. Lägg en matsked smet i pannan. Stek tills krabbeluren är guldgul på båda sidor. Vänd i socker.

  5. Servera dem ljumma med lite värmda bär.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Blåbär

Hallon

Brunch

Efterrätt