Succé för såskurserna i Aftonbladet Plus

Bea fluffig som italiensk maräng, rödvinssås med en smak djup som Marianergraven och bbq-glaze som som får grillglöden att vitna. Det är inte konstigt att såskurserna i med Stefan Ekengren i Aftonbladet Plus blivit en sådan succé.
– Det känns verkligen superkul, säger Shirine Bauer, Digital affärsutvecklare och projektledare för såskurserna.

Aftonbladets nya såskurser med kocken Stefan Ekengren uppskattas verkligen av läsarna. Hittills har tre delar av fem släppts och betygen på avsnitten ligger i topp. Bland kommentarerna läser vi: ”Bästa såsen någonsin”, ”Fantastisk sås – tack” och ”Blev mycket god, toppbetyg”.

Vilken såccé Stefan Ekengren! Läsarna älskar verkligen din såskurs och ger de första tre avsnitten högsta betyg! Var det något du förväntat dig?

– Det hade jag så klart hoppats på men inget jag förväntat mig. Det är verkligen superkul. Folk verkar gilla att man verkligen ger handfasta råd.

Varför älskar vi sås men har så svårt att få till den som vi vill?

– Det är få saker som gör folk så lyckliga som en god sås! Man kan tycka att såsen kanske blivit lite bortglömd och omodern, vilket är helt fel så det är kul att det blir lite fokus på den igen.

Varför älskar vi sås men har så svårt att få till den som vi vill?

– Det är få saker som gör folk så lyckliga som en god sås! Man kan tycka att såsen kanske blivit lite bortglömd och omodern, vilket är helt fel så det är kul att det blir lite fokus på den igen.

HÄR ÄR ALLA DELAR I SÅSKURSEN

Vilken sås blir det i dag?

– I dag ska jag göra rödvinssås här på jobbet och då gör jag faktiskt exakt som i kursen.

Förutom bbq-glaze, vilken är sommarens godaste sås?

– Sandefjordssås, den är gjord på crème fraich, smör, grädde och citron, den är lite fet, visst, men ändå fräsch. Perfekt till fisk.

Har du någon enkel kall sås så där i bakfickan att tipsa om?

– Dottern hittade på en sås för flera år sedan som vi gör jämt på sommaren. Det är en variant på tzatziki. Riven gurka, riven västerbottenost, hackad dill, rivet citronskal och crème fraiche. Det är familjens sommarsås.

Det kan bli fler matlagningskurser

Shirine Bauer är Digital affärsutvecklare och projektledare för såskurserna.

Shirin Bauer, hur känns det att kurserna blivit så uppskattade?

– Det känns naturligtvis superkul. Vi trodde verkligen på idén men vågade inte hoppas på den här succén.

Blir det fler delar av såskursen efter de här fem? Dessertsåser kanske?

– Ja, vi tittar på det just nu faktiskt så jag hoppas det. Vi ser ju att intresset för det här är stort bland våra läsare och tittar därför även på andra typer av matlagningskurser.

Vilken är din egen favoritsås?

– Stefans vegetariska salladssås har helt klart blivit en ny favorit! (Del 5 i såskursen).

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN