Gräddfilspannacotta
Gräddfilspannacotta

Gräddfilspannacotta

3,4 (28 röster)

Matsmarta onsdag

Den italienska gräddiga puddingen pannacotta är väldigt god, men kan kännas väl mäktig. Här är en lite fräschare variant där en del av grädden är utbytt mot gräddfil. Toppa med färska bär och lite kaksmul. Recept av Tareq Taylor ur kokboken Det goda livet.

OBS! Tid tillkommer med 3 timmar i kylen till tillagningstiden.

Gräddfilspannacotta

  • Ingredienser

  • 1.5 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 dl gräddfil
  • Till servering

  • färska bär, t ex jordgubbar
  • mandelskorpor, smulade

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Tareq Taylor: Små förändringar gör stor skillnad

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Efterrätt

Tareq Taylor

MER OM GODARE

Vegansk citronmarängpaj

1 h 20 min

Krämig fisksoppa med grädde och tacosås

35 min

Rödbetssoppa med syrad grädde

35 min

Fiskgratäng med potatismos och lättkokta sockerärtor

”Bakandet blev min väg in i det veganska köket”

Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter

20 min

Krossad vitlökspotatis

15 min

Blodpudding med krispig kål och lingon

30 min

Spaghetti med linsbolognese

30 min

Majskolvar och elotes

30 min

”Det är galet att köpa fina produkter och kasta hälften”

Nudlar med viltskav och svamp

30 min

Matvetesallad med ägg och tonfisk

30 min

Grillad tomatkräm med tomat, mozzarella och brödchips

Havrekakor med kardemumma

30 min

Vegansk kladdkaka med päron

45 min

Veganska vaniljhjärtan

45 min

Här är svenskarnas mest ”svinndumma” varor 

Bakat äppelmos – laga enkelt i ugn

Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås

30 min

Stekt hälleflundra med blomkålskräm

1 h

Friterad kyckling med currykräm

1 h

Veganskt mat – direkt på grillen

”Kom utanför den där bubblan med tio rätter”