Mustig och god gryta.
Foto: Eva Edsjö
Mustig och god gryta.

Okragryta med fufu och habanerosås

4 (1 röst)

Det här är en riktigt mustig och god gryta full av näring och fibrer, hämtad från det kongolesiska köket. Extra roligt för mina barn, eftersom deras pappa har sina rötter där. Grytan serveras med fufu som äts i flera delar av Afrika, dock under olika namn och med olika grund. Denna är gjord på mannagryn.

Recept från ”Veganboken” av Sanna Bråding (Ordfront).

Okragryta med fufu och habanerosås

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • olja, till stekning
  • 1 lök, gul
  • 1 aubergine
  • 10 champinjoner
  • 250 g bladspenat, fryst
  • 2 buljongtärningar, grönsak
  • 200 g okra, finns både som fryst och konserverad
  • 400 g krossade tomater
  • 380 g kidneybönor, avrunna
  • 0.5 citron
  • 0.5 tsk salt, cirka
  • 0.5 tsk svartpeppar, grovmalen
  • Fufu

  • 3 dl mannagryn
  • 1 l vatten
  • Habanerosås

  • 1 lök, gul
  • 1 habanero
  • 1 tomater
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl rapsolja
  • 0.5 citron
  • Till servering

  • färska tomater

Gör så här

Av: Aftonbladet