Hallonparfait med lakritsglaze

Foto: Maria Östlin

Hallonparfait med lakritsglaze

4,3 (21 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Hallonparfait med lakritsglaze – hallon och lakrits gör sig verkligen bra som paraddessert. Len parfait och kladdig lakrits, mums.

Tänk på att parfaiten måste stå i frysen i minst 4 timmar innan servering.

Hallonparfait med lakritsglaze

  • Ingredienser

  • Hallonparfait

  • 1.5 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 100 g hallon, frysta
  • 1 dl crème fraiche
  • Lakritsglaze

  • 0.75 dl grädde
  • 0.75 dl vatten
  • 0.75 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 2.5 msk lakritspasta, finns exempelvis på www.essencefabriken.se
  • Hallonsås

  • 100 g hallon, frysta
  • 1 msk florsocker
  • Dekorering

  • g färska hallon
  • msk bladguld
  • msk några blad, till exempel mynta

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Recept: OS-konditorn Per Olsson.

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Bakning

Fransk mat

MER OM GODARE

Mjölkchokladparfait med kakaonibs

20 min

Hallon- och körsbärssemifreddo

40 min

Isglass med två olika smaker

20 min