Foto: Maria Östlin
Hallonparfait med lakritsglaze

Hallonparfait med lakritsglaze

4,9 (7 röster)

Hallonparfait med lakritsglaze – hallon och lakrits gör sig verkligen bra som paraddessert. Len parfait och kladdig lakrits, mums.

Tänk på att parfaiten måste stå i frysen i minst 4 timmar innan servering.

Hallonparfait med lakritsglaze

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Hallonparfait

  • 1.5 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 100 g hallon, frysta
  • 1 dl crème fraiche
  • Lakritsglaze

  • 0.8 dl grädde
  • 0.8 dl vatten
  • 0.8 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 2.5 msk lakritspasta, finns exempelvis på www.essencefabriken.se
  • Hallonsås

  • 100 g hallon, frysta
  • 1 msk florsocker
  • Dekorering

  • färska hallon
  • bladguld
  • några blad, till exempel mynta

Gör så här

avAftonbladet

Recept: OS-konditorn Per Olsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Efterrätt