Hallonparfait med lakritsglaze
Hallonparfait med lakritsglaze – hallon och lakrits gör sig verkligen bra som paraddessert. Len parfait och kladdig lakrits, mums.
Tänk på att parfaiten måste stå i frysen i minst 4 timmar innan servering.
Hallonparfait med lakritsglaze
Hallonparfait
- 1.5 äggvitor
- 1 dl socker
- 100 g hallon, frysta
- 1 dl crème fraiche
Lakritsglaze
- 0.75 dl grädde
- 0.75 dl vatten
- 0.75 dl socker
- 2 msk kakao
- 2.5 msk lakritspasta, finns exempelvis på www.essencefabriken.se
Hallonsås
- 100 g hallon, frysta
- 1 msk florsocker
Dekorering
- färska hallon
- bladguld
- några blad, till exempel mynta
Gör så här
Recept: OS-konditorn Per Olsson.
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Mjölkchokladparfait med kakaonibs





20 min
Hallon- och körsbärssemifreddo





40 min
Här är GB-glassarna som försvinner 2022
Vattenmelon med saltlaktrits
En italiensk smakfylld efterrätt med hallon och mintchoklad





25 min
Lingon, vaniljglass och kolasås – en underbar kombo





25 min
Kryddkokta päron, müsli och pannacotta





45 min
En enkel och god dessert med aprikos – här är vårt recept





10 min
Småländsk ostkaka – en perfekt efterrätt





1 h
Rabarberpaj med marängtäcke





1 h 25 min
Brynt smörglass med ljust chokladöverdrag





1 h
Crêpes med chokladfyllning





40 min
Chokladfondant med limemarinerade jordgubbar





45 min
Ananas libre





5 min
Lingonpannacotta





1 h
Champagnebubblande hallondessert





15 min
Tarte Tatin med plommon





20 min
Kokosglass med kexsmulor





1 h
Chokladpannacotta – enkel och lätt att variera





20 min
Citronpaj i portionsform





1 h
Äggtoddy – krämigt god och söt dessert





10 min
Flan de huevo





1 h
Kolapaj med marängtopp





1 h 30 min
Panacotta med vit choklad och färsk mango





30 min