Recept

Foto: AlexPro9500 / iStockphoto
Jordnötsbräck, gott och enkelt att göra.

Jordnötsbräck – krispigt, knäckigt och gott

3,8 (62 röster)

Jordnötsbräck – sött, salt, knaprigt och enkelt att göra. Perfekt att severa på glöggminglet. Vill du lyxa till dem smälter du choklad och brer ut den på undersidan, låt stelna i kylen.

En portion i receptet blir cirka 35–40 bitar.

Jordnötsbräck

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 0.5 dl vatten
  • 200 g salta jordnötter
  • 2 msk smör, rumstempererat
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

avNina Kindbro

Foto: Ulrika Pousette
Jordnötsrutor
ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Julgodis

Jul

LÄS OCKSÅ