Brynt smörglass med ljust chokladöverdrag
Krämig brynt smörglass under ett krispigt täcke av Dulcey-choklad och cornflakes. Serveras med en frisk hallon- och citronverbenadipp. Recept av prisbelönta kocken Jimmi Eriksson.
Tiden är för tillagningen, frystid tillkommer.
Brynt smörglass med ljust chokladöverdrag och dipp på hallon och citronverbena
Ingredienser
- 150 g smör
- 4 dl mjölk
- 2.5 dl grädde
- 8 äggulor
- 2 dl rårörsocker
Dulcey-överdrag
- 500 g vahlrona dulcey, eller vit choklad av bra kvalitet
- 150 g kakaosmör
- 200 g cornflakes, krossade
Hallondip
- 2 msk socker
- 2 msk vatten
- 1 msk citron, pressad saft
- 100 g hallon
- 1 tsk citronverbena, hackad, eller mynta
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Smör – prisbelönta kocken Jimmi Erikssons goda recept
Hallon- och apelsinsviss





15 min
Hallontiramisu – klassiker på nytt vis





20 min
En italiensk smakfylld efterrätt med hallon och mintchoklad





25 min
Hallonsorbet – med smak av äkta hallon





1 h 10 min
Hallon- och körsbärssemifreddo





40 min
Hallonparfait med lakritsglaze





45 min
Hallontarte – vaniljfyllning och syrliga hallon





2 h
Våra bästa recept på farligt god fudge
Får jag inte dessert blir jag arg!

Härliga sommarsmaker

Skördetid! Så kan du maxa det goda från trädgården
Lingon, vaniljglass och kolasås – en underbar kombo





25 min
En enkel och god dessert med aprikos – här är vårt recept





10 min
Småländsk ostkaka – en perfekt efterrätt





1 h
Rabarberpaj med marängtäcke





1 h 25 min
Kryddkokta päron, müsli och pannacotta





45 min
Chokladfondant med limemarinerade jordgubbar





45 min
Ananas libre





5 min
Lingonpannacotta





1 h
Crêpes med chokladfyllning





40 min
Champagnebubblande hallondessert





15 min
Tarte Tatin med plommon





20 min
Kokosglass med kexsmulor





1 h