Smör – prisbelönta kocken Jimmi Erikssons goda recept

avNina Kindbro

Gourmetrestaurangen Smör återuppstår i miniformat i en av kolonilotterna på Söderhallarnas tak i Stockholm. Prisbelönta kocken Jimmi Eriksson står för maten och här delar han med sig av sina lyxigt smörsmakande recept.

Foto: Susanna Blåvarg
Brynt smörglass

Brynt smörglass – med ljust chokladöverdrag och dipp på hallon och citronverbena

Foto: Susanna Blåvarg
até à choux

Paté à choux – fyllda med smörig portobello

Foto: Susanna Blåvarg
Kronärtskocka med smörsås

Kronärtskocka – med krämig smörsås och färska tomater

Foto: Susanna Blåvarg
Purjolöksglaserad potatis

Purjolöksglaserad potatis – toppad med forellrom

Foto: Susanna Blåvarg
Rotsellerin i tre former

Rotsellerin i tre former – krispig, picklad och krämig

Foto: Susanna Blåvarg
Smörad spetskålsbuljong

Smörad spetskålsbuljong med gari och friterad brysselkål