Foto: Stefan Jerrevång
Blåbärsclafouti med grädde

Blåbärsclafouti med amarettogrädde

5 (1 röst)

Blåbärsclafouti med amarettogrädde – en fantastiskt god och saftig fransk kaka med mandel. Passa på att använda säsongens blåbär eller använd de bär du föredrar. Perfekt avslut på en trevlig middag!

Blåbärsclafouti med amarettogrädde

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 dl blåbär
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 50 g mandelmjöl
  • 0.8 dl strösocker
  • 1 vanljstång
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 2 äggula
  • 3 dl grädde
  • 1 msk amaretto, till att smaksätta grädden med
  • Till formarna

  • smör
  • ströbröd

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Fransk mat

Blåbär

Efterrätt