Smördegspuffar med löjrom
Smördegspuffar med löjrom

Smördegspuffar med löjrom

3,8 (19 röster)

Kräftskiva

Smördegspuffar med löjrom – löjrom är aldrig fel och speciellt inte till crème fraiche och västerbottenost. De här snittarna är goda, snygga och lätta att göra och perfekta att servera till fördrinken. Passar sig bäst till vitt vin eller champagne.

Smördegspuffar med löjrom

  • Ingredienser

  • 1 paket smördeg
  • 100 g löjrom kalix
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 dl riven västerbottenost
  • dill
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 1 ägg, vispat
  • rivet citronskal

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

LÄS VIDARE

Duka upp för årets kräftskiva 2018

ÄMNEN I ARTIKELN

Kräftskiva

Recept

Champagne

Tillbehör mat

Svenska recept

MER OM GODARE

Äntligen kräftkalas!

Chips med löjromsdipp

10 min

Nu är det dags för kräftfest

Dilldressad tomatsallad med rödlök och gurka

15 min

Blåbärspaj med brynt smör, kokos och lime

50 min

Västerbottenpaj med citronmarinerade päronskivor och nötter

40 min

Kantarellpizza bianca med västerbottensost

40 min

Kräftröra med dill

10 min

Sriracha aioli

10 min

Koka egen lag till kräftorna

20 min

Så gör du goda tillbehöret till kräftor

25 min

Så ser du skillnad på kräftorna

Öl till kräftsivan – så väljer du rätt

Kräftfiske – här kan du fiska kräftor

Liten råbiff med löjrom

15 min

Färskpotatis med löjrom

40 min

Pizza bianca med löjrom

1 h

Avokado med räkor och löjrom

20 min

Smördegsflarn med räkor och avokado

1 h

Potatiskanapéer med sill, gräddfil – toppad med löjrom

35 min

Finfin strömming på julbordet

1 h

Löjromspizza – lyxigt och gott

30 min

Ostfylld råraka med löjrom, räkor, löksallad och crème fraiche

30 min

Skärgårdssill

15 min