Zucchinibollar med pinjenötter

Foto: Mattias Kristiansson

Frasiga zucchinibollar med pinjenötter

2,4 (5 röster)

Recept

Smarriga vegetariska zucchinibollar att servera till midsommar.
– De här gröna bollarna är inte bara ett färgglatt inslag utan gör sig även bra både varma och kalla. Som gjorda för en buffé helt enkelt, säger Mattias Kristiansson som gjort receptet.

  • Ingredienser

  • 1 burk kikärter à 400 g
  • 2.5 dl mixade brödsmulor
  • 1 zucchini, ca 300 g
  • 1 rödlök, finhackad
  • 0.5 dl majsstärkelse
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk pinjenötter, rostade
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

LÄS VIDARE

Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Midsommar

Vegetarisk mat

Midsommarmat

Veganska recept

MER OM GODARE

Rårakor med pepparrotstopping

30 min

Grön sparris med pocherat ägg och hollandaisesås

45 min

Rökta ribs – ribs på grillen

45 min