Vegansk tårta

Foto: Mattias Kristiansson

Vegansk midsommartårta

3,3 (102 röster)

Bakrecept

Vegansk tårta som blir pricken över i efter en härlig midsommarlunch. Somriga smaker av jordgubbar och citron, och dessutom med väldigt lågt koldioxid-fotavtryck. Recept av Mattias Kristiansson.

Vegansk midsommartårta

  • Ingredienser

  • Tårtbottnar

  • 9 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 7 dl strösocker
  • en nypa salt
  • 2.5 dl rapsolja
  • 3 tsk vinäger
  • 5.5 dl vatten, varmt
  • Lemon curd

  • 2 citroner, rivet skal och saft
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk majsstärkelse
  • 0.5 dl vatten
  • 25 g smör, t ex mjölkfritt
  • Fyllning och dekoration

  • 5 dl jordgubbar
  • 2 bananer
  • 3 dl vispgrädde, t ex sojagrädde
  • 2 msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

LÄS VIDARE

Lemon curd – ljuvligt len citronkräm

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Efterrätt

Fika recept

Midsommarmat

Veganska recept

Svenska recept

MER OM GODARE

Blåbärscheesecake – vegansk och glutenfri

30 min

10-minuters tårta

10 min

Färskostmoussetårta med jordgubbar