Maskrosmarmelad
Maskrosmarmelad

Maskrosmarmelad – solsken på burk

2,9 (15 röster)

Recept

Maskrosmarmelad – samla små solsken på burk och ät till ost. Tänk vilken lyx att få bre den här goda marmeladen på frukostmackan. Recept ur Rullrån och tankebrus av My Feldt.

1 portion i receptet blir två burkar marmelad.

Maskrosmarmelad

  • Ingredienser

  • 70 maskrosor
  • 2 citroner, fruktköttet
  • 500 g strösocker
  • 30 g flytande fruktpektin, eller ett äpple per 15 g pektin
  • 5 citroner, rivet skal
  • 100 g pressad citronsaft
  • 850 g vatten

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Somriga recept med My Feldt

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Sylt

MER OM GODARE

Somriga recept med My Feldt

Sallad i burk till picknick

25 min

Salladsdressing – tre snabba favoriter

10 min

Lingonsylt – gott och enkelt att göra själv

30 min

Ajvar – så gör du den goda paprikaröran

1 h 40 min

Blåbärssylt – så lyckas du

30 min

Halloumistroganoff med grillad paprika

Hard seltzer – nykomlingen på systembolagets hyllor

Pappardelle med kikärtor, citron och pecorino

2 h

Matvetesallad med ägg och tonfisk

30 min

Tomat- och chilisill

10 min

Asiatisk smörgåstårta

45 min

Pickles – färglatt och enkelt att göra

20 min

Bulgursallad med citronpickles, kycklingbullar och tomat

Här är årets hetaste öltrender

Lingon- och kardemummasill

10 min

Tareq Taylors hummus

1 h 30 min

Krämig tacosill

10 min

Sommarens bästa sill

20 min

Röd currysill – inlagd sill med heta smaker

10 min

Inlagd ramslökskapris: ”Svingott till grillat”

Skåpmat: Så lagar du god mat av konserver

Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm 

40 min

Freakshake – ju mer desto bättre

15 min