Smörrebröd med varmrökt lax.
Smörrebröd med varmrökt lax.

Smörrebröd med varmrökt lax och gremolata

3,7 (3 röster)

I trakterna kring Falkenberg finns finfin varmrökt lax – alldeles ljuvlig att ha på smörrebrödet. Aioli eller hollandaisesås kan man köpa färdig och smaksätta med lite citron.

Recept ur ”Smörgåstårtor och smörrebröd” av Birgit Nilsson Bergström.

Smörrebröd med varmrökt lax och gremolata

  • Ingredienser

  • 4 brödskivor, tunna, mörkt grovt bröd, till exempel pumper-nickel
  • smör
  • 250 g varmrökt lax
  • Ailoi

  • 2 dl majonnäs
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 tsk citronskal
  • Gremolata

  • 0.5 dl persilja, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • citron, pressad saft
  • ärtskott

Gör så här

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN