Köttfärsgryta
Foto: Ulrika Pousette
Köttfärsgryta

Mustig köttfärsgryta

3,7 (594 röster)

Köttfärsgryta – enkel och god vardagsrätt som gillas av de allra flesta. För vegetarisk variant är det enkelt att byta köttfärs och köttbuljong mot vegetariskt alternativ. Gör gärna en storkok och frys in det som blir över. Recept ur kokboken Snabbt, gott & billigt av Jenny Warsén.

Köttfärsgryta

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 8 potatisar , små, fasta
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 l vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 2 msk kinesisk soja
  • 800 g krossade tomater
  • 1.5 msk paprikapulver
  • 0.5 msk sambal oelek, kan uteslutas
  • salt och peppar
  • smör , att steka i
  • Till servering

  • créme fraiche
  • bröd

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK