Grillad sparris med fänkål- & äppelsås
Mattias Kristiansson har aldrig varit förtjust i kokt sparris, den blir lätt för mjuk och tråkig.
– Grilla den i stället så ska du få se på grejer. Fänkål och äpple är båda två vänner till sparrisen och så goda vänner vill man inte hålla isär.
Recept ur Mattias Kristianssons kokbok ”BBQ vegan”.
Grillad sparris med fänkål- & äppelsås
Ingredienser
- 1 knippe sparris
- 1 msk olivolja
- salt
Fänkåls- och äppelsås
- 1 fänkålsstånd
- 1 äpple
- 1 gul lök
- 1 msk olivolja
- vitt vin
- 1 st citron, saften
- 0.5 msk dijonsenap
- 0.5 dl majsstärkelse
- 2 dl grädde
- 1 tsk salt
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Grilla veganskt – gott och klimatsmart
Vegokocken: Hitta en balans och se helheten

Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål





30 min

Vegansk kladdkaka med päron





45 min

Veganska vaniljhjärtan





45 min

”Bakandet blev min väg in i det veganska köket”
Fyllda auberginer med kryddiga linser





55 min

Jordnötsfudgesås med glass





20 min
Falafelvåfflor – gott och enkelt





30 min

Dallasburgare





40 min
Italienska biffar med kall bearnaise





30 min

Somalisk gryta med kikärter och banan





45 min

Vietnamesiska nudlar med tofu





30 min

Vegansk citronmarängpaj





1 h 20 min
Tricket som tar grillad sparris till nya höjder

Lättlagade menyer för festliga middagar
Grillad blomkål med tryffelaioli





25 min

Smaka på världens maträtter – i ditt eget kök

Veganskt mat – direkt på grillen
Zucchinirullar med cashewost





1 h
Fotbollspelare på elitnivå blev vegan: ”Allt är bättre”
Majsbiffar – grilla veganska biffar





30 min
Tricket som tar grillad sparris till nya höjder





25 min
Satayspett av tofu med jordnötssås





1 h